Ontzettend leuk om eens te proberen!
Biefstukje, spiesjes met vlees, hamburgers, het zijn een beetje de standaard dingen die de meeste Nederlanders klaarmaken wanneer ze barbecuen. Natuurlijk wordt er ook weleens wat anders opgedaan, maar waar velen niet bij stilstaan is dat je ook lekker popcorn kunt klaarmaken op de barbecue! Wij vertellen je hoe je dat doet.
Dit heb je nodig:
- Twee grote stukken aluminiumfolie
- Twee handjes maïskorrels
- Twee eetlepels boter
- theelepel zout
Zo maak je het:
- Leg een van de vellen aluminiumfolie neer en doe de maïskorrels op het stuk. Zorg ervoor dat de korrels niet op de randen liggen.
- Bedek de maïskorrels met het tweede stuk aluminiumfolie. Vouw daarna de randen van de twee stuken samen naar binnen en rol het een slag naar binnen zodat het aluminiumfolie als het ware een groot pakket is dat goed is afgesloten.
- Leg het pakketje met popcorn daarna 2 tot 4 minuten op de barbecue.
- Smelt de boter en roer hier de zout in.
- Haal de popcorn van de barbecue na de 2 tot vier minuten en open het pakketje. Doe het botermengsel over de popcorn en het kan meteen worden opgegeten!
Beeld: Videostill