Zo heb je zo de lekkerste pindasaus op tafel
Nederlanders zijn vrijwel de enigen die hun patat graag eten met mayonaise, pindasaus en een uitje. Satésaus is superlekker en is prima te combineren met meer dan alleen dat patatje. Over de bami, over de kip en nog veel meer. Een emmertje is zo gekocht in de supermarkt, maar het is óók zo gemaakt van pindakaas.
Dit heb je nodig:
- 200 gram pindakaas (liefst met stukjes)
- 50 milliliter Ketjap Manis
- 1 theelepel gemberpoeder
- sap van 1 citroen
- 1 mespuntje knoflookpoeder
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 400 milliliter water
Zo maak je het:
- Breng de water aan de kook samen met het citroensap, ketjap, suiker, knoflookpoeder en gemberpoeder.
- Voeg daarna de pindakaas toe en los de pindakaas al roerend in het water op.
- Laat het daarna nog even koken. Vervolgens kun je het direct serveren.
Dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Calvé | Beeld: Videostill Youtube Cooking With Plants