Superromige bloemkool zonder al te veel calorieën
Vrijwel elk hartige recept kan beter gemaakt worden wanneer je er room aan toevoegt. Erg gezond is het alleen weer niet. Zeker wanneer je groenten wilt eten, is het gezonde element wel weg wanneer je een flinke scheut kookroom toevoegt. Gelukkig is er nu een fijne tip die ervoor zorgt dat je bloemkool alsnog lekker romig wordt.
Wie hoopt dat de bloemkool in tact blijft, heeft helaas niet veel geluk. Voor dit recept gaan we bloemkoolpuree maken, maar ach, zo eindigt het toch ook in je maag? Het geheim voor dit romige recept is dat je het kookwater niet weggooit én dat je de kool niet meteen in water kookt! Lees snel verder hoe je de puree bereidt.
Dit heb je nodig:
- 1 grote bloemkool
- 50 gram boter
- 240 milliliter water
- 1 theelepel zout
Zo maak je het:
- Snijd de bloemkool eerst heel fijn. Zo fijn dat het lijkt alsof het rijst is. Dit zorgt ervoor dat het sneller gaar is en dat het beter tot een puree te maken is.
- Doe de boter in een ruime pan en laat dit smelten. Voeg daarna de bloemkool toe. Roer regelmatig en blijf dit 3 tot 5 minuten doen.
- Voeg daarna het water toe en breng het aan de kook. Zet het vuur daarna zacht en laat de bloemkool koken tot het zacht is. En wanneer de bloemkool zacht is, kun je het zelfs nog langer laten koken! Hoe langer je de bloemkool kookt, hoe romiger.
- Haal 60 milliliter kookvocht uit de pan en giet daarna de bloemkool af. Giet vervolgens het apart gezette kookvocht weer in de pan en gebruik een staafmixer om hier een puree van te maken. Daarna is de bloemkool klaar. Roer eventueel nog wat Parmezaanse kaas door je bloemkoolpuree.
- Serveer warm.
Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill YouTube Bites of Flavor