Christel

Bovendien is het zo gepiept!

Zelf ijs maken is hartstikke leuk, maar vaak heb je daar een ijsmachine voor nodig. Gelukkig kun je ook heerlijk ijs maken, zónder een ijsmachine.

Pak je keukengerei er maar alvast bij, want dit mango-limoenijs wíl je maken. Het is simpel en lekker en bovendien is dit ijs ook nog eens gezond en laag in calorieën. Wat wil je nog meer?

Wat heb je nodig?

  • 280 gram bevroren mango 
  • 30 gram honing
  • 60 gram Griekse yoghurt
  • 15 milliliter limoensap
  • Rasp van 1 limoen

Wat moet je doen?

  1. Doe de mango, honing, yoghurt en limoensap in een keukenmachine. Laat de keukenmachine ongeveer twee minuten draaien.
  2. Voeg de rasp van de limoen toe en schep dit met een spatel door het ijs.
  3. Schep je ijs in een diepvriesbakje en laat deze voor een paar uur in de vriezer staan. Je kunt het ijs 1 maand bewaren.

Heb je geen keukenmachine? Je kunt het mango-limoenijs ook in een blender maken. Gebruik dan een mango die niet bevroren is.

Bron: Bigger Bolder Baking Beeld: Mango Lime Sorbet door Joy onder de licentie CC BY 2.0