Bovendien is zelfgemaakte Limoncello een superleuk cadeau!
Een borreltje op z’n tijd is nooit verkeerd. De een nipt het liefst aan een glaasje wijn en de ander drinkt het liefst een biertje. Als afzakkertje is een likeurtje ook erg lekker. Limoncello is een zeer geliefd drankje en deze is misschien wel lekkerder als je ‘m helemaal zelf maakt.
Limoncello is een Italiaanse drank die wordt gemaakt van -je raadt het al- veel citroenen en alcohol. Deze Italiaanse drank is te vergelijken met de Nederlandse citroenbrandewijn. Deze citroenborrel wordt voornamelijk ijskoud geserveerd en na de maaltijd als digestief gedronken.
Wat heb je nodig?
- 1L zuivere alcohol (96%)
- 1,6 liter water
- 10 citroenen
- 600 gram suiker
Wat moet je doen?
- Haal met een dunschiller de schil van de citroen af. Probeer zo min mogelijk wit van de citroen mee te krijgen, want dit is erg bitter.
- Schenk de alcohol in een pot en doe de schillen hierbij. Laat de pot ongeveer drie weken staan en schud het af en toe.
- Schenk de alcohol na drie weken door een zeef. De citroenschillen heb je niet meer nodig.
- Nu is het tijd om de siroop te maken. Doe het water en de suiker in een pan en laat dit op het vuur staan tot de suiker helemaal is opgelost. Laat de siroop vervolgens afkoelen.
- Schenk de alcohol daarna bij de siroop. Nu kun je de limoncello in flessen schenken. Bewaar de limoncello in de koelkast en drink ‘m ijskoud!
Heb je liever een andere alcoholische versnapering? Dan word je misschien ook wel blij van deze recepten:
Liever geen alcohol? Deze drankjes zijn ook bijzonder lekker:
Drink met mate.
Geen 18? Geen alcohol
Bron: Zelfmaakideetjes | Beeld: Video still YouTube