Ingrediënten
  • 1 kilo sukadelappen
  • 3 gele uien in stukjes
  • 500 milliliter groentebouillon of kippenbouillon
  • 170 gram tomatenpuree
  • 10 teentjes knoflook
  • 1 paprikapoeder
  • 2 theelepels cayennepoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Pasta of rijst
Desy
40 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilo sukadelappen
  • 3 gele uien in stukjes
  • 500 milliliter groentebouillon of kippenbouillon
  • 170 gram tomatenpuree
  • 10 teentjes knoflook
  • 1 paprikapoeder
  • 2 theelepels cayennepoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Pasta of rijst

Heerlijke traditionele goulash!

Goulash is een heerlijk gerecht met blokjes rundvlees dat oorspronkelijk afkomstig is uit Hongarije maar dat al decennialang omarmd wordt door andere landen. Ook wij zijn groot fan van het gerecht! Het lijkt altijd zo moeilijk maar met dit recept is het een fluitje van een cent!

Zo maak je het:

  • Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Snipper de uien en voeg deze toe.
  • Pers de teentjes knoflook en voeg deze samen met zout en peper toe aan de pan. Bak tot de uien zachter zijn geworden. Blijf ondertussen roeren.
  • Snijd de sukadelappen in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
  • Doe paprikapoeder en cayennepoeder in een bord en haal de sukadelappen hier doorheen. Voeg toe aan de pan.
  • Kook ongeveer vijf minuten tot de sukadelappen bruin zijn. Blijf roeren!
  • Breng de warmte terug naar middellaag vuur.
  • Voeg de bouillon en tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door elkaar.
  • Doe een deksel op de pan en laat het mengsel ongeveer twee uren lang sudderen totdat het vlees zacht is geworden.
  • Serveer met pasta of met rijst en garneer met peterselie.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Last van een opgeblazen gevoel? Dat kan aan deze groenten liggen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Daring gourmet | Beeld: Videostill TheWolfePit