Heerlijk bij een blokje kaas
Er gaat niets boven een lekker sausje bij je eten. Of je deze mosterd-dillesaus nu bij een kaasplankje serveert of luxe zalm ermee aftopt, de smaak zorgt ervoor dat je eindeloos door wilt eten.
Verrassende smaak
De combinatie van pittige mosterd en zoete honing maakt mosterd-dillesaus een feestje voor je smaakpapillen. Dille heeft van zichzelf een frisse, citroenachtige smaak, wat een extra laagje aan deze saus geeft. Door de veelzijdige smaak kun je deze saus voor veel verschillende gerechten gebruiken. Vooral in combinatie met kaas is het echt smullen, maar ook veel vissoorten komen goed tot hun recht met een beetje mosterd-dillesaus.
Natuurlijk kun je in de supermarkt een kant-en-klaar potje halen, maar het leuke aan zelf saus maken is dat je deze kunt afstemmen op je eigen wensen. Misschien ben je een echte zoetekauw en heb je zin in net een beetje extra honing door de saus. Ben je gek op de pit van mosterd, dan kun je ook met die dosering spelen. Mocht je geen verse dille in huis hebben, kun je ook gebruik maken voor gedroogde dille uit een potje. De saus is na het maken nog zo’n drie dagen te bewaren in de koelkast.
Zo ga je te werk:
- Roer de honing, mosterd en azijn door elkaar in een ruime schaal.
- Snijd de dille fijn.
- Voeg de olijfolie en gesneden dille toe aan het mengsel en roer goed door.
- Klaar om te serveren!
Zoals je ziet, staat deze saus in een handomdraai op tafel. Heb je nog wat inspiratie nodig voor recepten waarbij je deze heerlijke saus kan serveren? Wat dacht je van deze flammkuchen met zalm of een heerlijke, frisse zomersalade? Waar je ook voor gaat, met zelfgemaakte mosterd-dillesaus wordt het gegarandeerd smullen.
Ook lekker: Hartig ontbijtje: sandwich met bacon en ei
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Eating Well | Beeld: Pexels