Sabine

Deze Oreo-ijsjes zijn helemaal niet moeilijk om te maken

Met heet weer doen we er alles aan om een beetje verkoeling te vinden. In de schaduw zitten is natuurlijk een optie en je kunt ook een emmer koud water over jezelf heen gooien, maar een beetje verkoeling kun je ook vinden in deze heerlijke Oreo-ijsjes!

Dit heb je nodig:

  • Kleine plastic bekertjes of ijsvormpjes
  • 480 milliliter slagroom met een vetpercentage van van 30 procent
  • 160 milliliter gecondenseerde melk
  • 160 milliliter slagroom met een vetpercentage van 48 procent
  • 15 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 15 Oreo’s
  • IJsstokjes

Tip: Slagroom met een vetpercentage van 48 procent is iets Amerikaans en is niet altijd in de supermarkt te vinden. Loop jij tegen dit euvel? Mix dan 60 gram mascarpone en 100 ml slagroom door elkaar. 

Zo maak je het:

  • Giet beide slagroomsoorten in een kom samen met de gecondenseerde melk en het vanille-extract en klop dit een paar minuten op met een garde.  Zorg ervoor dat de slagroom niet dik wordt.
  • Doe de Oreo’s in een keukenmachine en zet deze aan tot de Oreo’s verkruimeld zijn. Doe daarna de helft van de kruimels door het beslag.
  • Giet het mengsel daarna in de bekertjes of in de ijsvormpjes en zet zet ze twee uur in de vriezer. Let op: de ijsjes zijn dan nog niet klaar, maar anders wordt het mengsel te hard om de ijsstokjes er nog in te kunnen duwen. Stop de stokjes in de ijsjes en deponeer ook de rest van de kruimels op de boven- (of eigenlijk onderkant) van de ijsjes. Zet ze daarna weer in de vriezer totdat ze hard zijn.

Zin in andere ijsjes? Probeer dan ook eens: 

Bron: HooplaKidz Recipes. Beeld: Videostill YouTube HooplaKidz Recipes