Heerlijk!
Het is bijna traditie in Nederland om eens in de zoveel tijd even langs de visboer te gaan voor een lekkerbekje of een portie kibbeling. Vandaag zetten we daarom de kibbeling in het zonnetje. Deze lekkere stukjes vis in een krokant jasje zijn bijna niet te weerstaan. Vandaag vertellen we je hoe je ze zelf maakt.
Zo maak je de kibbeling:
- Spoel de vis af en dep ze met een stukje keukenpapier droog. Snijd de vis vervolgens in blokjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Strooi wat viskruiden over de vis en zet ze even een uurtje in de koelkast. Het is nog lekkerder als dit een dag van tevoren gedaan wordt.
- Maak nu het beslag door de bloem, eieren, melk, zout en peper door elkaar te mengen. Voeg eventueel een scheutje bier aan dit beslag toe.
- Haal de stukjes vis één voor één door het beslag en frituur ze vervolgens op 170 graden totdat ze goudbruin zijn. Meestal neemt dit 5 minuten in beslag, maar dit hangt af van de grootte van de blokjes vis.
- Laat de vis even uitlekken op een stukje keukenpapier en dan zijn ze klaar om op te dienen!
Lees ook: Heerlijke lunch: croissantrol met hartige vulling