Donuts zelf maken moeilijk? Probeer dit eens!
Zelf donuts maken is best lastig, maar we hebben nu een goed en makkelijk recept gevonden. Je kunt er alle kanten mee op qua afwerking, maar de basis is simpeler dan je zou denken. Wij hebben het geprobeerd en het was een groot succes. Het zag er iets minder smakelijk uit dan de donuts van de bakker, maar ze waren toch echt heerlijk! De afwerking van de donuts kun je zelf doen naar wens. Gebruik bijvoorbeeld poedersuiker, kaneel, chocola, sprinkles enz enz.
Zet dit alvast klaar:
Deeg:
- 250 gram bloem
- 125 gram suiker
- 0,25 liter melk
- 12 milliliter olie
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 3 eieren
- snufje zout
Overig:
- Plantaardige olie
- Poedersuiker, melk, vanille (voor het glazuur)
- Cacaopoeder (voor chocolade glazuur)
Instructie:
Gooi alle ingrediënten voor het deeg in een beslagkom bij elkaar. Dit goed mixen totdat een glad beslag ontstaat. Maak mooie rondjes en haal met een klein kopje, of iets anders ronds, de binnenkant eruit.
Doe de plantaardige olie in een pan en verhit de olie. Eenmaal verwarmd doe je de donuts in de olie en bak ze aan beide kanten bruin. Maak de donuts af met een topping die je wilt en geniet ervan! Je kunt ze ook frituren indien gewenst.
Bekijk het filmpje voor meer instructies:
Beeld: videostill