Het is verrassend makkelijk
Het merk Tony’s Chocolonely staat bekend om diens heerlijke chocoladerepen. Stiekem zouden we wel willen dat ze ook kruidnoten op de markt brachten, want we kunnen geen genoeg krijgen van hun chocolade. Dromen komen (deels) uit, want Tony’s Chocolonely heeft een recept voor chocoladekruidnoten gedeeld!
Recept gedeeld
Tony’s Chocolonely maakt chocoladerepen met de gekste smaken. Noga, pretzel, framboos, citroenkaramel… Ze verzinnen iedere keer iets nieuws en we zijn er altijd blij mee. Ze houden het echter bij die repen en hebben bijvoorbeeld geen kruidnoten in het assortiment. Toch wilden ze iedereen die ernaar vraagt wel tegemoet komen en hebben ze een recept uitgeschreven op hun Instagrampagina.
Dit bericht op Instagram bekijken
Die chocoladekruidnoten zien er heerlijk uit. Tijd om ze zelf te maken en met het recept aan de slag te gaan!
Zo maak je de chocoladekruidnoten
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Pak een grote kom en mix daarin de boter en de suiker, tot er een glad geheel ontstaat.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden en het zout toe. Kneed alles tot een stevig deeg.
- Zet het deeg in een afgedekte schaal in de koelkast en laat het een half uur afkoelen.
- Maak kleine bolletjes van het deeg, ter grootte van een knikker.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de deegbolletjes erop.
- Schuif de bakplaat de oven in en bak de kruidnoten in 15 minuten goudbruin. Laat ze daarna goed afkoelen.
- Pak een klein pannetje en verwarm daarin de Tony’s puur 70% reep, tot hij gesmolten is.
- Haal de kruidnoten met een vorkje door de chocolade heen. Leg ze vervolgens op een bakpapiertje om uit te harden.
- Herhaal de laatste twee stappen met de Tony’s wit en melk repen.
- Smullen maar!
Lees ook: Kruidnoten over? Maak er een cheesecake van met zoute karamel
Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!
Bron: Ze | Beeld: iStock, Instagram Tony’s Chocolonely