Hanna Mellema
20 min.
25 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • Peper en zout
  • Ketjap
  • Sambal
  • Koriander
  • 25-30 loempiavellen
  • 1 ei

De snack met pit!

Op het terras bestellen we maar al te graag een lekkere schaal met vlammetjes. Mede dankzij de lekkere pittige smaak is deze partysnack een echte favoriet! Maar wist je dat je ook heel gemakkelijk zelf vlammetjes kunt maken? In dit recept van Robèrt van Beckhoven lees je precies hoe dit moet.

Zo maak je vlammetjes:

  • Verwarm de oven voor op 210 °C. Laat de loempiavellen ontdooien.
  • Pel en snipper de ui, en snijd de knoflook en rode peper fijn. Doe wat olie in een pan, en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper kort.
  • Voeg het gehakt toe, en bak dit mee. Breng op smaak met peper en zout, ketjap, sambal en koriander, en proef tussendoor even of de smaak naar wens is. Laat het gehakt goed uitlekken.
  • Neem een loempiavel, en leg deze met een punt naar je toe. Schep net onder de helft van het vel een streepje gehakt. Bestrijk de randen van het vel met een beetje ei. Vouw de onderste punt om het gehakt heen, en vouw daarna de linker en rechterkant naar binnen. Rol op naar de bovenste punt toe en druk goed dicht.
  • Leg de vlammetjes op een met bakpapier beklede bakplaat, en bak in de oven voor 10-12 minuten.
  • Snacken maar!

Lees ook: Recept: zo maak je zelf Portugese Pastéis de nata

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Max Vandaag, Robèrt van Beckhoven | Beeld: Adobe Stock