Vanaf nu ga je ei nooit meer anders eten
Eens in de zoveel tijd bestellen we in een restaurant een gepocheerd ei. Niet alleen omdat het zo lekker is, maar ook omdat het best ingewikkeld kan zijn om een perfect gepocheerd ei te bereiden. Alhoewel, dit blijkt dus helemaal niet te kloppen. In de airfryer kun je namelijk heel gemakkelijk een gepocheerd ei maken.
Gebruikers van de mobiele site vinden de ingrediënten onderaan het recept.
Gepocheerd ei
Een ei in een boterhamzakje in een pannetje met gekookt water leggen of al roerend een rauw ei door het hete water draaien: het zijn manieren om een gepocheerd ei te bereiden. We horen je denken: veel te ingewikkeld. Gelukkig zijn we dankzij TikTok een lifehack rijker. Uit een video van @blendedbybell blijkt dat je een gepocheerd ei in een handomdraai kunt maken. Het enige wat je nodig hebt? Een airfryer, een ei een hittebestendig kommetje.
Zo maak je een perfect gepocheerd ei
- Giet kokend water in een hittebestendig kommetje.
- Breek een ei open en voeg toe aan het gekookte water.
- Plaats het kommetje voor 11 minuten in de airfryer op 170 °C.
- Schep het gepocheerde eitje uit het water en leg op een geroosterde boterham.
- Geniet ervan!
@blendedbybell The most beautiful egg I ever did see #poachedegghack #poachedegg #airfryerhacks #airfryertiktok #foryou #fyp ? This Magic Moment – Drifters
Ook interessant: Door deze TikTok-hack wordt het schoonmaken van de airfryer een eitje
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: TikTok (blendedbybell) | Beeld: iStock (Tatiana_Didenko)