Sabine

Zelf maken is natuurlijk veel lekkerder dan uit een fles

Sinds de joppiesaus zijn intrede in 2003 in Nederland maakte, dipt menig mens zijn friet enthousiast in het gele sausje. De saus werd bedacht in Glanerbrug in Annie’s Snackbar, maar je hoeft niet helemaal naar Overijssel om te leren hoe je het sausje maakt. Wij weten het ook!

Op de hamburger, bij de patat, als dipsaus voor de chips. Waar kun je het eigenlijk niet bij eten?Maak nu ook deze heerlijke saus zelf. Het is supermakkelijk!

Dit heb je nodig:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 3 theelepels ketchup
  • Een halve ui
  • Een halve theelepel kerriepoeder
  • Snufje cayennepoeder
  • Snufje paprikapoeder
  • Snufje zwarte peper

Zo maak je het:

  • Snijd een ui zo fijn mogelijk en doe dit in een bakje.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en roer dit tot het een geheel is. En dan… ben je klaar! Geniet ervan!

Bron: Lekker en simpelBeeld: Wikimedia Commons, Fakir NL