Dit wil je meteen proberen!
Bij Kookfans zijn wij dol op carrot cake. Alleen, soms heb je geen zin om voor jezelf een hele taart of cake te maken. Gelukkig vonden we op Taste of Home een smakelijk recept voor carrot cake-jam: een fruitige spread met de verrassende smaak van carrot cake. Dit willen we meteen proberen!
Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je zelf carrot cake-jam:
- Pak een grote pan en doe hier de ananas, wortelen, peren, citroensap, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat in.
- Dek de pan af en laat zachtjes sudderen, tot de peren zacht zijn. Dit duurt 15-20 minuten.
- Roer vervolgens de pectine of gelei erdoor. Breng dit aan de kook op hoog vuur, en blijf dit goed roeren.
- Roer de suiker erdoor en laat het volledig koken voor 1 minuut. Blijf roeren.
- Haal de pan van het vuur een schep het hete mengsel in 8 gesteriliseerde potten. Laat zo’n 3 centimeter over.
- Verwijder eventuele luchtbellen.
- Schroef de deksels op de pot en plaats de potten in een weckpot met kokend water. Zorg ervoor dat ze volledig onder water staan.
- Breng het aan de kook en laat 5 minuten inwerken.
- Verwijder de potten uit de pan en laat ze afkoelen.
- Genieten maar!
Inspiratie
De carrot cake-jam is klaar, maar wat kun je er allemaal mee doen? Wij vinden het heerlijk om een (zelfgemaakte) cake in plakken te snijden en te besmeren met een royale laag roomkaas. Doe er vervolgens de jam over en maak het af met gehakte nootjes. Maar je kunt het natuurlijk ook door de yoghurt doen. Lekker met stukjes granola of banaan!
Ook lekker: Recept: carrot cake pancakes met kokosyoghurt
Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Taste of Home | Beeld: iStock