Hanna Mellema
5 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 eetlepels pindakaas (zonder stukjes)
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 165 milliliter kokosmelk uit blik
  • Sambal naar smaak

Want stiekem is vers natuurlijk het allerlekkerst

Zelf satésaus maken? Dat is echt een eitje. Je kunt namelijk gewoon pindakaas gebruiken als basis voor de saus! Voor dit recept heb je maar 5 ingrediënten nodig, en bovendien staat hij in 5 minuten op tafel. Enne, geloof ons: als je deze satésaus ooit gemaakt hebt, wil je het nooit meer in de supermarkt kopen!

Zo maak je satésaus:

  • Meng de pindakaas met de honing, sojasaus en kerriepoeder. Als het roeren lastig gaat, kun je een klein scheutje water toevoegen.
  • Doe de kokosmelk in een steelpannetje, en voeg hier het pindakaasmengsel aan toe. Zet de pan op laag vuur, en laat al roerende 5-10 minuten warm worden. Zodra de saus goed gemengd is en de juiste dikte heeft, is hij klaar! Voeg eventueel wat sambal toe voor een pittige kick.

Satésaus gebruiken

Je kunt satésaus natuurlijk op ontelbaar veel manieren gebruiken. Serveer het bij de kipsaté, maak er een pita-pizza met kip van of gebruik het als dip voor je kroepoek. En ben je op zoek naar wat meer variatie? Dat moet je dit eenpansgerecht met kip ook eens maken! Dit heerlijke Indonesische gerecht gebruikt in de basis een vergelijkbare saus, ook met pindakaas en kokosmelk. Door de toevoeging van limoen heeft het eenpansgerecht een perfecte balans tussen tussen zoet, zout, zuur en pittig. Echt het proberen waard!

Ook lekker: Eenpansgerecht: kip in romige witte wijn saus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Adobe Stock