Kookfans

Deze snack kan ook jij niet weerstaan!

We weten hoe lastig het is om lekkere dingen te weerstaan. Die hongerklop duikt opeens op en er is bijna niet tegen te vechten. “Doe het niet, doe het niet!”, schreeuwt de ene helft van je gedachten, maar de denkbeeldige duivel in je hoofd weet je vaak toch te overtuigen dat het ‘wel even kan’. Daarom is het goed dat er ook gezonde dingen zijn die net zo lekker zijn als de ongezonde varianten! We hebben zo’n gezonde variant gevonden: de courgette beignets!

Wat heb je nodig voor 12 tot 14 beignets?
2 geraspte courgettes
? koffiekop bloem
2 grote eieren
? koffiekop rodee ui (gesneden)
½ theelepel zeezout
½ theelepel zwarte peper
1-2 eetlepels plantaardige olie
kuipje zure room

Wat moet je doen?

1. Rasp de courgettes en stop de geraspte courgette in een zeef en bestrooi licht met zout.
2. Druk met je handen zoveel mogelijk vocht van de courgettes door de zeef en bewaar de courgette in een grote kom.

3. Voeg de bloem, eieren, 4/5 de van de rode uien, zout en peper toe aan de kom. Roer het geheel door elkaar tot een mooi mengsel.
4. Pak een plaat en leg hier wat vellen keukenpapier op. Hier gaan we de beignets opleggen als ze klaar zijn.
5. Pak een koekenplan en verwarm de olie. Pak een schep van het mengsel uit de kom en druk plat in de pan, zodat er een ronde vorm ontstaat. Bak de beignet aan beide kanten 2 á 3 minuten, totdat deze bruin is.
6. Leg de beignets die klaar zijn op de plaat met keukenpapier en laat het papier even het vet absorberen.
7. Herhaal dit totdat je kom met courgette mengsel op is.
8. Serveer de courgette beignets met de zure room er boven op en besprenkel met de overgebleven rode ui en wat zeezout.

Eet smakelijk!

Beeld: videostill