Om je vingers bij af te likken!
Ben je gek op brownies en chocolate chip cookies? Dan is dit recept echt iets voor jou. Dit koek recept combineert het beste van beide: van buiten heerlijk knapperig en van binnen lekker smeuïg. Natuurlijk ook nog met de heerlijke chocoladesmaak.
Basisrecept
Met dit recept maak je zo’n 12-16 koeken. Lijkt veel, maar geloof ons: de koeken zijn zo lekker dat ze ook snel op zullen zijn. Mocht je ze toch niet zo snel opeten, dan is het handig om te weten dat je de koeken 4-5 dagen kunt bewaren op kamertemperatuur, luchtdicht verpakt. In de vriezer zijn de koeken 2-3 maanden houdbaar.
In principe is dit een basisrecept voor de brownie koeken. Je kunt er dus zelf lekker veel mee variëren. Verschillende soorten nootjes, chocoladedruppels, mini marshmallows: allemaal erg lekkere combinaties met deze koeken. Je kunt het zo gek maken als dat je zelf wil! Maar geloof ons: alleen al dit basisrecept is om je vingers bij af te likken!
Zo maak je de koeken:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Smelt de chocolade en boter au bain-marie of in de magnetron.
- Klop in een andere kom de eieren, lichtbruine basterdsuiker, vanille-extract en zout met een mixer in ongeveer 5 minuten luchtig. Spatel de gesmolten boter en chocolade er doorheen. Meng tot slot de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder door het deeg.
- Met behulp van twee lepels of een ijslepel schep je bolletjes op de bakplaat. Plaats maximaal zes bolletjes met een behoorlijke afstand tot elkaar, de koeken lopen namelijk erg uit tijdens het bakken.
- Bak de koeken af in 12-16 minuten. Laat ze na het afbakken nog even 10-15 minuten afkoelen. Geniet ervan!
Ook lekker: Deze banoffee taart maak je met maar 5 ingrediënten!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Rutger Bakt | Beeld: Adobe Stock