Lekker als bijgerecht of snack
Tegenwoordig is de combinatie van aardappel met Parmezaanse kaas helemaal hot and happening. Je ziet de aardappelvariant steeds vaker in restaurants in de vorm van loaded fries, maar wist je dat je ze ook gemakkelijk zelf kunt maken? Dit recept voor gegratineerde aardappel wedges met Parmezaanse kaas is een heerlijke hartige sensatie tot in de perfectie!
Zo maak je gegratineerde aardappel wedges met Parmezaanse kaas
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de boter in een steelpannetje en bak daarin de knoflook lichtbruin.
- Voeg de bloem, zout en peper toe en klop het tot een glad mengsel. Zorg ervoor dat er geen klontjes in het mengsel zitten.
- Voeg geleidelijk de melk toe en blijf voortdurend kloppen tot er een glad mengsel ontstaat.
- Breng het mengsel aan de kook en haal daarna van het vuur.
- Snijd de aardappelen in partjes en hol de aardappelpartjes uit met een lepel of mesje.
- Verdeel de aardappel wedges in een ovenschaal.
- Giet de saus over de aardappelen en bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas.
- Bak de aardappel wedges ongeveer 45 minuten in de oven tot de kaas gegratineerd en goudbruin van kleur is.
- Garneer de peterselie en een snufje barbecue kruiden over de gegratineerde aardappel wedges en serveer.
- Eet smakelijk!
Tip: serveer de gegratineerde aardappel wedges met een heerlijk sausje, zoals truffel mayonaise, knoflooksaus, chilisaus of barbecuesaus.
Ook lekker: Hmmm: gebakken kip Alfredo pasta met véél kaas
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock