Ingrediënten
  • MACARONSCHELPEN:
  • 210 gram poedersuiker
  • 95 gram amandelmeel
  • 1 theelepel zout
  • 3 eiwitten, op kamertemperatuur
  • 50 gram kristalsuiker
  • Halve theelepel vanille-extract
  • 2 druppels roze natuurlijke kleurstof
  • BOTERCREME:
  • 230 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 360 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 eetlepels slagroom
Dorien Ypma
1 uur 50 min.
30 pers.
Ingrediënten
  • MACARONSCHELPEN:
  • 210 gram poedersuiker
  • 95 gram amandelmeel
  • 1 theelepel zout
  • 3 eiwitten, op kamertemperatuur
  • 50 gram kristalsuiker
  • Halve theelepel vanille-extract
  • 2 druppels roze natuurlijke kleurstof
  • BOTERCREME:
  • 230 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 360 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 eetlepels slagroom

Nu kun je genieten van zelfgemaakte zoete petitfours

Er is altijd een goed moment voor een macaron. Deze kleine, zoete petitfour bestaat uit twee ronde luchtige koekjes die aan elkaar gekleefd zijn doormiddel van een zachte botervulling. Wil je variatie? Gebruik verschillende soorten natuurlijke kleurstoffen om de macaron een leuk kleurtje te geven. Wil je liever een ander smaakje? Voeg dan wat lavendelextract toe voor een bloemig gevoel. Eén hap en je waant jezelf in de stad van de macaron: Parijs.

Zo maak je de macaronschelpen

  • Mix in een kom de poedersuiker, het amandelmeel en een halve theelepel zout met een elektrische handmixer op de laagste snelheid tot het extra fijn is. Zeef het mengsel vervolgens door een fijnmazige zeef in een grote kom.
  • Klop in een aparte grote kom de eiwitten en de resterende halve theelepel zout met een elektrische handmixer tot een zacht mengsel. Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe totdat deze volledig is opgenomen. Blijf kloppen tot je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat er iets uit valt.
  • Voeg de vanille toe en meng daarna de kleurstof erdoorheen.
  • Voeg per keer ongeveer 1/3 van het gezeefde amandelmengsel toe aan het opgeklopte eiwit en gebruik een spatel om het voorzichtig te mengen.
  • Doe het macaronbeslag in een spuitzak met een ronde spuitmond.
  • Bedek een omrande bakplaat met bakpapier en spuit de macarons in cirkels van 3 centimeter op het bakpapier. Houd een tussenruimte van 2 centimeter.
  • Klop de bakplaat vijf keer op een plat oppervlak om eventuele luchtbellen te verwijderen.
  • Laat de macarons 30 minuten tot 1 uur op kamertemperatuur komen, totdat ze droog aanvoelen.
  • Verwarm de oven voor op 150?C.
  • Bak de macarons 17 minuten, tot ze goed gerezen zijn en niet aan het bakpapier plakken.
  • Laat de macarons afkoelen voordat je ze vult met de botercrème.

Zo maak je de botercrème

  • Mix de boter ongeveer 1 minuut licht en luchtig in een grote kom met een elektrische handmixer.
  • Zeef de poedersuiker erdoorheen en klop tot deze volledig is opgenomen. Voeg de vanille toe en meng daarna per keer 1 eetlepel room erdoorheen.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met een ronde spuitmond.
  • Spuit een rondje botercrème op een macaronschelp en bedek het met een andere macaronschelp om een ‘sandwich-effect’ te creëren. Herhaal dit met alle macaronschelpen.
  • Plaats de macarons in een luchtdichte bak gedurende 24 uur om te ‘bloeien’.
  • Tijd om te genieten!

Ook lekker: Recept: cinnamon roll-macarons met karamelsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock