Ingrediënten
  • 50 ml vodka
  • 100-150 ml gemberbier (niet te verwarren met ginger ale!)
  • ½ limoen (sap)
  • Verse munt (een paar blaadjes + takje voor garnering)
  • IJsblokjes
  • Optioneel: schijfje limoen of gember voor decoratie
  • Koperen mok of longdrinkglas
Lisa Pover
1 pers.
Ingrediënten
  • 50 ml vodka
  • 100-150 ml gemberbier (niet te verwarren met ginger ale!)
  • ½ limoen (sap)
  • Verse munt (een paar blaadjes + takje voor garnering)
  • IJsblokjes
  • Optioneel: schijfje limoen of gember voor decoratie
  • Koperen mok of longdrinkglas

Op zoek naar een drankje dat nét dat beetje extra flair heeft? De Moscow Mule is een klassieker die nooit teleurstelt. Met de pittigheid van gemberbier, de frisheid van limoen en een vleugje munt is dit de perfecte cocktail voor een zomerse avond, een borrel met vrienden of gewoon omdat je er zin in hebt. Serveer ‘m in een koperen mok voor die authentieke look – en geniet!

Bereidingswijze:

  1. Vul je glas of mok met ijsblokjes tot bijna aan de rand.

  2. Pers het sap van een halve limoen over het ijs.

  3. Voeg de vodka toe.

  4. Kneus een paar muntblaadjes (even tussen je handen wrijven) en voeg toe voor extra smaak.

  5. Top af met gemberbier, tot het glas vol is.

  6. Roer kort door met een roerstaafje of lepeltje.

  7. Garneer met een takje munt en een schijfje limoen of verse gember.