Net als in een luxe restaurant
Je hebt ze vast weleens gehad: perfect gebakken aardappels met een heerlijke mix van allerlei kruiden erover. Hoe krijg je dat nou thuis voor elkaar? Wij hebben een simpel recept voor je waarmee het je gegarandeerd gaat lukken.
Tussen vastkokend en kruimig in
Eerst hebben we nog twee tips op het gebied van aardappels uit de oven voor je. Ten eerste: zorg ervoor dat je aardappels koopt die tussen vastkokend en kruimig inzitten, want die zijn het meeste geschikt voor in de oven. Dat komt door het dunne velletje dat eromheen zit: dat zorgt ervoor dat de aardappels snel en gelijkmatig opwarmen. De kern van de aardappels blijft lekker zacht, terwijl de buitenkant juist lekker knapperig wordt. Precies wat je wilt!
Lekker warm
Een tweede tip: hoe hoger de oventemperatuur, hoe beter. Een temperatuur van 220 graden klinkt behoorlijk hoog, maar dat is juist wat je nodig hebt om die knapperige, gouden aardappels te krijgen die van binnen lekker zacht zijn. Zorg er tijdens het bereiden van de aardappels wel altijd voor dat je de aardappels geregeld even checkt en door elkaar husselt. Dan weet je zeker dat er niet één aardappeltje tussen zit dat stiekem verbrandt.
Hoe maak je het?
- Verwarm je oven voor op 220 graden.
- Pak een grote schaal en leg de aardappelstukjes erin.
- Giet de olijfolie over de aardappels en voeg de knoflook en de kruiden toe.
- Voeg zout, peper en een paar pepervlokken toe naar smaak.
- Schep alles goed door elkaar, net zolang tot alle aardappelstukjes volledig bedekt zijn met het mengsel.
- Verdeel de aardappelstukjes over een brede ovenplaat.
- Laat de aardappels 35 tot 40 minuten in de oven opwarmen. Schep ze elke tien minuten even om.
- Het resultaat: aardappels die net zo lekker zijn als die in restaurants. Eet smakelijk!
Langer van de aardappels genieten?
Aardappels uit de oven zijn natuurlijk het allerlekkerst als je ze meteen opeet. Wat als je te veel hebt gemaakt en een deel wilt bewaren? Laat ze dan helemaal afkoelen en bewaar ze in een luchtdicht bakje in je koelkast. Door ervoor te zorgen dat er geen lucht bij de aardappels kan komen, weet je zeker dat ze niet te zacht en sompig worden. Verwarm ze de volgende dag even een paar minuten in de oven en ze zijn nog net zo lekker!
Ook lekker: Recept: aardappelsoep met cheddar en bacon