Zo maak je chocolademousse met maar één ingrediënt

Hanna Mellema
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram pure chocolade
  • IJsblokjes om te koelen
  • Optioneel: slagroom ter garnering

De beste lifehack ooit!

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar toch is het zo: met maar één ingrediënt kun je een heerlijke chocolademousse maken! Het geheim zit hem in de techniek: door de chocolade af te koelen en direct op te kloppen, krijg je een heerlijke romige consistentie. Wij leggen je precies uit hoe dit werkt!

De truc

Deze chocolademousse met maar één ingrediënt is luchtig en romig, en ontzettend vol van smaak. Het is belangrijk om snel te werken zodra de chocolade gesmolten is, want je wil niet dat de chocolade uithardt voordat je het hebt opgeklopt. Tip: gebruik goede chocola met minstens 70% cacao, want anders wordt de mousse niet stevig.

Bij het kloppen van de chocolademousse is het belangrijk om niet te lang door te gaan, anders wordt het een beetje korrelig. Klop maximaal 1 á 2 minuten, totdat het lijkt op lichtgeklopte slagroom met zachte pieken. Heb je per ongelijk toch te lang geklopt? Geen zorgen! Je kunt het mengsel gewoon weer smelten in de magnetron en opnieuw mixen.

Zo maak je de chocolademousse:

  • Breek je chocolade in stukjes, en doe dit samen met 160 milliliter water in een steelpannetje op het vuur. Roer ongeveer 1-2 minuten door totdat de chocolade helemaal gesmolten en glad is.
  • Doe de ijsblokjes in een kom, en zet hier een andere kom bovenop (in het ijs). Giet het chocolademengsel in de bovenste kom, en gebruik een elektrische mixer om dit op te kloppen. Snel werken is hierbij belangrijk, want je wilt niet dat de chocolade al uitgehard is.
  • Zodra de chocolade iets ingedikt is, verdeel je het over 2 glazen. Laat 2 uur uitharden in de koelkast.
  • De chocolademousse is vrij machtig en intens van smaak, dus het is lekker om hem af te maken met wat slagroom en/of vers fruit. Genieten maar!

Lees ook: Recept: zo maak je zelf Portugese Pastéis de nata

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste | Beeld: Adobe Stock