Zo maak je het:
Gehaktballen
Snipper de ui en doe het samen met de stukjes brood in een grote kom. Meng goed door elkaar zodat het sap van de ui het brood natmaakt. Voeg alle ingrediënten voor de gehaktballen behalve de olijfolie toe. Meng het goed door elkaar met je handen door elkaar. Maak van het gehakt middelgrote gehaktballetjes. Verhit 1,5 eetlepel olie in een grote braadpan en voeg de gehaktballen toe. Laat de gehaktballen in vijf minuten rondom bruin worden. Leg de gehaktballen als ze een beetje gebruind zijn apart op een bord.
Saus
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de braadpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 tot 3 minuten totdat de ui glazig wordt. Voeg alle resterende ingrediënten voor de saus toe. Breng aan de kook en draai het vuur dan lager. Voeg voorzichtig de gehaktballetjes toe aan de saus en laat deze ongeveer 10 minuten koken. Blijf tussendoor roeren. Kook ondertussen pasta (of wat je er ook maar bij wilt eten). Serveer de gehaktballetjes op de pasta. Eet smakelijk!
Pagina 2/2
Beeld: videostill