Christel

Je kunt dit weekend schuldvrij een patatje mayo eten

Een frietje zonder mayonaise is als Tom zonder Jerry, Geer min Goor en als smartphone minus internet; zonder elkaar zijn ze lang niet zo geweldig. Wil je desalniettemin je patat wat gezonder verorberen? Dan kun je alsnog je Vlaamse frieten in een romige klodder dippen, want er bestaat wel degelijk een gezonde mayonaise. Lees snel verder hoe je de saus maakt.

Wat heb je nodig voor vier porties?

  • 1 rijpe avocado
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/4e theelepel zout

Wat moet je doen?

  • Haal de pit uit de avocado en schep de vrucht uit de schil.
  • Doe vervolgens de avocado, het citroensap, de dijonmosterd, de olijfolie en het zout in een blender en laat deze net zo lang draaien tot er een gladde, romige saus ontstaat.
  • Voeg eventueel wat extra zout, peper of citroensap toe.

De mayonaise die je hebt gemaakt zit vol met goede vetten! De romige saus heeft echter wel bijna net zoveel calorieën als de originele mayonaise. Dus eet er niet teveel van. 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Mayonnaise door Jules onder de licentie CC By 2.0