Dit maakt jou de koning(in) van de gevulde eieren…
De lente is een tijd met Pasen, feestjes en lekker buiten zijn. Dat kan natuurlijk niet zonder de beroemde gevulde eieren. Om deze eieren nog specialer te maken bestaat er een ‘geheim’ ingrediënt en die gaan we met jullie delen. Dat ingrediënt is namelijk: azijn!
De reden voor het succes van dit ingrediënt is dat het een zuurtje toevoegt aan de gevulde eieren. Mayonaise en mosterd bevatten veel vet en zorgen dat het geheel romig en dik worden, terwijl de azijn het geheel weer licht en smeuïg maakt. Proberen dus!
Dit heb je nodig:
- Mayonaise
- Mosterd
- Zout en peper
- Eieren (zo veel als je wilt!)
- Een scheutje azijn
- Paprikapoeder
Dit moet je doen:
- Kook de eieren 8 minuten en laat ze goed afkoelen.
- Pel de eieren en snijd ze doormidden.
- Haal het eigeel uit de eieren en leg het eiwit apart.
- Doe het eigeel van de eieren in een schaal en voeg de overige ingrediënten naar smaak toe.
- Voeg een halve theelepel azijn toe.
- Roer het geheel met een vork tot een gladde massa en schep het vervolgens in een spuitzak.
- Spuit mooie toefjes in het eiwit en besprenkel het nog met wat paprikapoeder.
Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Purewow | Beeld: Deviled Eggs door Matt Johnson onder de licentie CC BY 2.0