Heerlijke en simpele stoofpeertjes!
Met kerst kunnen ze eigenlijk niet ontbreken op de eettafel: de heerlijke frisse en zachte stoofpeertje. Super makkelijk natuurlijk om ze gewoon bij de supermarkt te halen, maar veel lekkerder is het om ze zelf te maken! En hartstikke simpel, lees maar eens verder!
Stoofpeertjes zijn een traditioneel gerecht en verschijnen vaak in de winter op tafel. Vooral met kerst is het maken van stoofperen razend populair. De stoofperen hebben een kenmerkende rode kleur en smaken heerlijk zoet. Vaak wordt er gebruikt gemaakt van een speciaal soort peren; de Gieser Wildeman. Meestal worden ze in parten gesneden, maar de peer inclusief steeltje koken is ook een optie. Lees op de volgende pagina wat je nodig hebt en hoe je stoofperen klaarmaakt.
Dit heb je nodig:
- 4 stoofperen (Gieser Wildeman)
- 0,5 liter rode wijn
- 1 kaneelpijpje
- 2 stuks steranijs
- 6 kruidnagels
- 50 gram suiker
Doe de stoofperen, wijn, kaneel, steranijs, kruidnagels en suiker in een grote soeppan. Roer goed door elkaar en breng aan de kook op middelhoog vuur. Laat 5 minuten koken. Schil intussen de peren en snijd ze in vieren (in de lengte door de helft en dan nogmaals in de lengte door de helft). Verwijder de klokhuizen. Zet het peervocht op laag vuur zodat het net niet kookt. Voeg de partjes peer toe aan het mengsel en gaar de peer in het vocht gedurende 60 minuten totdat de partjes gaar zijn. Laat het mengsel in zijn geheel afkoelen. Eet smakelijk!
Pagina 2/2