Christel

Je kunt supersnel genieten van deze heerlijke saus!

Aioli is een heerlijke, romige knoflooksaus. Deze saus wordt vaak bij verschillende tapas geserveerd en is heerlijk met stokbrood. Je kunt aioli in de supermarkt kopen, maar zelf maken is nog leuker en lekkerder. Helemaal als het heel makkelijk is om te maken.

Je kunt aioli op de traditionele manier maken door continu eidooiers te kloppen en er steeds een beetje olie bij te schenken. Hier heb je behoorlijk wat tijd en geduld voor nodig. Gelukkig bestaat er ook een manier waardoor je binnen één minuut al aioli kunt maken.

Wat heb je nodig?

  • 230 gram mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 milliliter olijfolie
  • 15 milliliter citroensap
  • Snufje zout en peper

Wat moet je doen?

  1. Doe de knoflook in een knoflookpers en doe de knoflookstukjes in een bakje.
  2. Voeg de mayonaise, olijfolie en citroensap hieraan toe en klop dit tot het goed is vermengd. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Bron: Epicurious | Beeld: Video still YouTube