Kookfans

Pizza ontmoet bladerdeeg

Er bestaan allerlei cross-over muziekstijlen waarbij twee verschillende muziekstijlen worden gecombineerd tot er een compleet nieuw geluid ontstaat, bijvoorbeeld fushion. Nou, dat kan in de keuken ook hoor! Wat is er leuker dan in de keuken experimenteren en zelf nieuwe dingen bedenken? Het is een fenomeen dat je steeds vaker ziet, het combineren van allerlei basisingrediënten en verschillende bak- en braadtechnieken om de lekkerste fushion gerechten te kunnen maken.

Speciaal voor alle enthousiaste keukenprinsen en princessen hebben we nu een recept gevonden waarmee een pizza maakt om je vingers bij af te likken! Het is bovendien weer weekend, dus hopelijk tijd genoeg om lekker te bakken!

We noemen het gerecht officieel een “bladerdeegpizza”. Brokken, plakjes, rolletjes, rondjes, taartjes, de uiteindelijke vorm is verder helemaal aan jou! Hoe bedoel je? Nou, het is even simpel als lekker: je combineert pizza met bladerdeeg en dat levert een overheerlijk eindresultaat op. Maar wat heb je er eigenlijk voor nodig? Het zal je verbazen, maar voor deze delicatesse heb je in principe maar drie ingrediënten nodig.

– Je hebt 2 vellen bladerdeeg nodig
– Je hebt geraspte (of heel goed fijngesneden reepjes) kaas nodig
– En je hebt pizzasaus nodig

En wat je verder allemaal toevoegt, dat laten we natuurlijk aan jouw rijke fantasie over!

Wat moet je doen?

De twee vellen bladerdeeg vouw je over elkaar heen tot je een mooie dubbele laag hebt. Vervolgens gebruik je een snijvorm naar keuze om de gewenste vorm uit te snijden. Dat kunnen dus alle mogelijke vormen zijn, maar omdat wij de ronde variant wel erg leuk vinden, hebben we gekozen voor de ronde snijvorm. Dit kun je bijvoorbeeld eenvoudig met een groot bord doen. Met het bord snij je een mooie ronde pizzabodem uit. Tip: omdat je met een dubbele laag bladerdeeg werkt, kun je dus mooi in één keer twee ronde pizzabodems uitsnijden.

De volgende stap is om op één van de twee bladerdeeg bodems gelijkmatig de pizzasaus te verdelen en deze uit te smeren. De andere bodem gebruik je vervolgens om het geheel weer mee te bedekken. Vervolgens gebruik je een kleine ronde snijvorm, of bijvoorbeeld een glas om vanuit het midden van de bladerdeegpizza mooie stukken te kunnen snijden die ongeveer even groot zijn, net zoals je een taart ook zou aansnijden.

En nu komt de truc: draai de aangesneden stukken nu van onderen naar opzij, zodat je als het ware een mooie bloem overhoudt, of mooie wieken van een denkbeeldige windmolen.
Voor de mooie glans gebruik je uiteraard wat eigeel en daarmee bestrijk je de creatie nog even netjes, vlak voordat je de bladerdeegpizza in de oven doet. Bak hem ongeveer 20 tot 25 minuten op 200 graden. En wat er dan vervolgens uit de oven komt, tja dat maakt jou dus die felbegeerde keukenheld. Om te smullen zo lekker!

Lees ook: Deze koolhydraatarme pannenkoeken zijn de perfecte vervanger van de normale pannenkoek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: Delish | Beeld: Pexels