Sabine
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • Blikje tonijn op waterbasis, uitgelekt
  • 1 tot 2 grote eetlepels mayonaise
  • 2 grote augurken
  • Kwart ui
  • Sambal naar smaak
  • Witte peper naar smaak

Je maakt de tonijnsalade in een paar minuten

Een tonijnsalade kan je sla wat meer smaak geven, maar ook op brood zorgt de salade voor een smaaksensatie. Kant-en-klaar in de winkel kopen is altijd een optie, maar zeg nu zelf: een homemade tonijnsalade is toch veel lekkerder? En raad eens: dat hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn.

Zo maak je het:

  • Versnipper de ui en snijd de augurk in miniblokjes.
  • Doe de ui en augurk in een kom en schep hier de mayonaise bij en voeg de tonijn toe. Roer tot het met elkaar is vermengd.
  • Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en laat het geheel een half uurtje in de koelkast staan zodat de smaak goed kan intrekken. 
  • Besmeer daarna een boterham met de tonijnsalade of doe het door de sla.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Lees ook: Dit is hoe stress ervoor kan zorgen dat je zwaarder wordt

Beeld: Videostill YouTube Speedy Recipe