Zelfs kinderen willen hierna alleen nog maar witlof eten!
Witlof is niet een van de populairste groenten in ons land. Vaak hebben ze een bittere smaak, waardoor kinderen al helemaal niets van deze groente moet hebben. Misschien dat daar met dit recept vanaf nu verandering in komt. Want door alleen maar een ingrediënt toe te voegen smaakt een witlof ovenschotel gelijk al een stuk lekkerder!
Het ingrediënt dat jouw witlof ovenschotel nóg lekkerder maakt is kruidenroomkaas of Boursin.
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- 2 struiken witlof
- 8 plakken achterham
- 60 gram kruidenroomkaas of Boursin
- 40 gram geraspte kaas
- verse bieslook
- een snufje peper en zout
Dit is hoe je het maakt:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak ondertussen de witlof schoon, snijd de harde stronk van de witlof eraf en haal de buitenste bladen eraf. Snijd tenslotte de witlof in vier parten en haal het binnenste (bittere) gedeelte eruit.
- Vet met een beetje olijfolie een ovenschaal in. Wikkel om elk partje witlof een plakje ham en leg ze vervolgens netjes naast elkaar in de ovenschaal. Besmeer alle rolletjes met een dikke laag kruidenroomkaas of Boursin en bestrooi daarna de geraspte kaas over het geheel heen. Breng alles eventueel wat op smaak met peper en zout.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak het ongeveer 25 minuten. Wanneer de kaas mooi goudbruin van kleur is haal de ovenschotel uit de oven en bestrooi het eventueel met wat verse fijngehakte bieslook. Eetsmakelijk!
Ook benieuwd hoe je spruitjes nóg lekkerder kan maken? Klik dan hier.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Lekker & Simpel | Beeld: Videostill