Yum!
De perfecte patatjes zijn goudgeel en lekker krokant. Je zou denken dat je hiervoor een frituurpan nodig hebt, maar niets is minder waar. Een perfect patatje kan je namelijk ook thuis in je airfryer bakken. En ja, deze zijn ook goudgeel en lekker krokant!
Patat uit de airfryer
Airfryer-chef Martin Senders deelt zijn recept voor de lekkerste patat – of friet, hoe je het ook maar wilt noemen – met de Keuringsdienst van waarde, en wij delen het weer met jou. Zo bak jij thuis ook de lekkerste verse patatjes uit de airfryer. En het is makkelijker dan je denkt, dus voortaan bakken wij onze eigen verse frietjes thuis!
Zo maak je het:
- Schil de aardappels en snijd er gelijkmatige patat van. Mocht je een frietsnijder hebben, dan werkt dit natuurlijk ook.
- Zet de gesneden aardappels een half uur in koud water. Dit doe je om het zetmeel eraf te spoelen, anders kan dit namelijk aan de buitenkant van de aardappels verbranden.
- Doe de gesneden aardappels zonder olie in het mandje van de airfryer en pof ze in 10 minuten op 120 graden gaar.
- Haal ze uit de airfryer en meng ze in een kom met 1 eetlepel olie. Heb je liever een neutrale smaak? Gebruik dan een neutrale olie zoals arachideolie. Liever een smaakje aan je patat? Dan kun je bijvoorbeeld ook knoflook-, chili- of kruidenolie gebruiken. Senders raadt olijfolie af om de patat mee te bakken.
- Bak de patat vervolgens weer in de airfryer. Doe dit 22 minuten lang op 180 °C. Zo worden je patatjes mooi goudgeel en lekker krokant. Schud het tussendoor wel even om, zodat het een gelijkmatige garing en kleur krijgt.
- Een lekkere klodder mayonaise erbij, je favoriete snack en genieten. Eet smakelijk!
Lees ook: yum! Cajun kip met een romige saus van tomaatjes en spinazie
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: KRO NCRV | Beeld: Adobe Stock