Ingrediënten
  • 450 gram ziti
  • 4 eetlepels boter + 2 eetlepels voor de broodkruimtopping
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels bloem
  • 475 milliliter kookroom
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 100 gram parmezaanse kaas + 50 gram voor de broodkruimtopping
  • 250 gram ricotta
  • 450 gram mozarella
  • 115 gram provolone kaas
  • 45 gram romano kaas
  • 900 gram marinarasaus
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden + 1 theelepel voor de broodkruimtopping
  • 45 gram broodkruimels
redacteur
50 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram ziti
  • 4 eetlepels boter + 2 eetlepels voor de broodkruimtopping
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels bloem
  • 475 milliliter kookroom
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 100 gram parmezaanse kaas + 50 gram voor de broodkruimtopping
  • 250 gram ricotta
  • 450 gram mozarella
  • 115 gram provolone kaas
  • 45 gram romano kaas
  • 900 gram marinarasaus
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden + 1 theelepel voor de broodkruimtopping
  • 45 gram broodkruimels

Voor de echte kaasliefhebbers

Heb je ooit van ziti gehoord? Wij tot voor kort niet in elk geval. Ziti is een pastasoort die iets weg heeft van rigatoni, maar iets kleiner is. Ziti is vrij bekend in de Verenigde Staten, maar in ons land nog niet echt. Zonde, want je kunt er de heerlijkste gerechten mee bereiden! Deze ziti uit de oven met 5 kazen is voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van kaas. En wie houdt er nu niet van?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de ziti uit de oven met 5 kazen:

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en doe de ziti in een ovenschaal.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Smelt de boter in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak 30 seconden aan. Strooi de bloem over de knoflook en roer. Voeg de kookroom toe en roer opnieuw. Breng op smaak met zout en peper. Breng het geheel aan de kook en laat de saus indikken. Voeg alle kazen toe, maar houd 50 gram mozzarella apart. Roer de marinarasaus en de Italiaanse kruiden erdoor en meng goed door. Breng aan de kook.
  • Neem een klein kommetje en doe hierin de broodkruimels, boter, Italiaanse kruiden en parmezaanse kaas. Roer door en zet apart.
  • Giet de saus over de ziti. Top af met de mozzarella en strooi vervolgens het broodkruimelmengsel erover.
  • Bak de ovenschotel gaar in 30 minuten. Haal de ziti uit de oven en serveer direct.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: zalmpasta met een romige dillesaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Jo Cooks | Beeld: Videostill