Deze heerlijke ijstaart met walnoot en banaan is ongelofelijk lekker!
Soms heb je zin in zoet. Koekjes, cake, chocolade, taart en ijs… Maar waarom zou je kiezen? Deze walnoten-bananen-ijstaart heeft alles waar de zoetekauw blij van wordt!
Hij ziet er ook nog eens schitterend uit en is heel makkelijk om te maken!
Wat moet je doen?
- Doe de aluminiumfolie op de bodem van de springvorm.
- Zorg dat je walnotenijs wat ontdooid is en schep de hele bak in de springvorm.
- Smeer het uit en druk het aan met een lepel.
- Laat het 1,5 uur opstijven in de vriezer.
- Schep het banaan-karamelijs over het walnotenijs, smeer uit en druk aan.
- Zet dit 3 uur in de vriezer.
- Smelt de chocolade, hak de walnoten in stukken en snijd de banaan in plakjes.
- Doe je gesmolten chocola in een ziplock bag, en knip hier een klein puntje vanaf.
- Maak met een zigzag beweging een patroon op de bovenkant van de ijstaart.
- Maak in het midden een bergje van banaan en walnoot en klaar ben je!
Bron: Lekker en Simpel | Beeld: videostill waitrose