Robby
20 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 bak walnoten ijs
  • 1 bak banaan-karamel ijs
  • Handje walnoten
  • 2 kleine bananen
  • 50 gram pure chocola
  • Extra: springvorm van 24 cm + aluminiumfolie

Deze heerlijke ijstaart met walnoot en banaan is ongelofelijk lekker!

Soms heb je zin in zoet. Koekjes, cake, chocolade, taart en ijs… Maar waarom zou je kiezen? Deze walnoten-bananen-ijstaart heeft alles waar de zoetekauw blij van wordt!

Hij ziet er ook nog eens schitterend uit en is heel makkelijk om te maken!

Wat moet je doen?

  • Doe de aluminiumfolie op de bodem van de springvorm.
  • Zorg dat je walnotenijs wat ontdooid is en schep de hele bak in de springvorm.
  • Smeer het uit en druk het aan met een lepel.
  • Laat het 1,5 uur opstijven in de vriezer.
  • Schep het banaan-karamelijs over het walnotenijs, smeer uit en druk aan.
  • Zet dit 3 uur in de vriezer.
  • Smelt de chocolade, hak de walnoten in stukken en snijd de banaan in plakjes.
  • Doe je gesmolten chocola in een ziplock bag, en knip hier een klein puntje vanaf.
  • Maak met een zigzag beweging een patroon op de bovenkant van de ijstaart.
  • Maak in het midden een bergje van banaan en walnoot en klaar ben je!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: videostill waitrose