Zin in zoet maar geen zin in gedoe? Voor deze chocoladetaart met aardbeien heb je niet eens een oven nodig!

Robby
30 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram bastogne koekjes
  • 100 gram gesmolten boter
  • 200 gram melk chocolate
  • 100 gram pure chocolate
  • 200 milliliter slagroom
  • Een paar aardbeien

Lekker en simpel: voor deze overheerlijke chocoladetaart heb je geen oven nodig!

Wist jij dat de geschiedenis van de chocoladetaart teruggaat tot 1764?  Dr. James Baker ontdekte toen hoe hij chocola kon maken van cacaobonen.In 1828 ontwikkelde Conrad van Houten bovendien een extractiemethode om het vet van de bonen te scheiden. Hierdoor was chocola niet langer uitsluitend een luxegoed. Tot 1900 echter werd chocola als ingrediënt eigenlijk alleen gebruikt voor drankjes. Het was de Duff Company in Pittsburgh die in de jaren 30 begon met het maken van chocoladetaart, maar de productie hiervan kwam tijdelijk stil te liggen als gevolg van de Tweede Wereldoorlog. Goddank kunnen we er nu weer volop van genieten!

Af en toe hebben we gewoon zin in iets lekkers of vinden we het leuk om de visite een lekker maaltje voor te zetten. Helaas hebben we niet altijd tijd om uren in de keuken staan…

Zo maak je het:

  • Bekleed een bakvorm of schaal met wat bakpapier zodat je de taart er makkelijk uit kunt tillen.
  • Maal de bastogne koekjes helemaal fijn in een keukenmachine.
  • Voeg de gesmolten boter toe en roer tot een massa dat van structuur lijkt op dat van nat zand.
  • Vet de bakvorm in met wat boter of bekleed een vorm met bakpapier.
  • Verdeel het bastogne mengsel over de bodem en druk deze aan met een bolle lepel.
  • Druk het mengsel ook tegen de randen omhoog. Ze de vorm zolang in de koelkast.
  • Verwarm de slagroom in een pannetje. Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom.
  • Giet de hete slagroom over de chocolade en roer met een spatel tot de chocolade is gesmolten.
  • Giet deze chocolade ganache over de koekjesbodem.
  • Snijd de aardbeien half doormidden en leg in de chocolade ganache.
  • Zet de taart nog minimaal 3 uur in de koelkast om hem goed op te laten stijven.
  • Haal de taart voorzichtig uit de vorm… Smullen maar!

Lees ook: Snijd je stokbrood op deze manier en voorkom platgedrukte en kapotte plakjes

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Pixnio