Ideaal als verwenontbijt!
Als kind was het altijd feest wanneer je moeder droog brood in huis vond; dit betekende namelijk dat er wentelteefjes op het menu zouden staan. Hoewel we de traditionele wentelteefjes heerlijk vinden, zijn we ook wel te porren voor een variant van het broodje. Deze wentelteefjes-ovenschotel is om je vingers af te likken. Sla de volgende ingrediënten maar alvast in!
Wat heb je nodig voor acht porties?
- 1 rozijnenbrood
- 5 eieren
- 240 milliliter volle melk
- 90 gram bruine suiker
- 50 gram witte basterdsuiker
- snufje kaneel
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een ovenschaal in.
- Klop de eieren en melk in een grote kom tot een geheel en voeg de kaneel toe. Snijd het brood in plakken en breek deze daarna in stukjes.
- Doe de stukjes brood in de kom en roer net zo lang tot alle stukjes zijn bedenkt met het eiermengsel.
- Doe het broodmengsel vervolgens in de ovenschaal en verdeel hier daarna de bruine en witte suiker overheen.
- Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de wentelteefjes vervolgens vijf á tien minuten afkoelen voor deze worden geserveerd.
- Eet smakelijk!
Tip: kun je geen rozijnenbrood vinden of heb je geen zin om deze te bakken? Gebruik een gewoon brood of suikerbrood en voeg nog 70 gram rozijnen toe.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Sweet Phi | Beeld: Videostill