Sabine

Die Puerto Ricanen weten wel wat lekkere toetjes zijn

Wie is er tegenwoordig niet blij te maken met een cheesecake? Het is een heerlijk toetje, helemaal niet zo moeilijk te maken en het ziet er ook nog eens appetijtelijk uit. Nog zo’n cheesecake waar wij van gaan watertanden: Flan de queso, oftewel cheescake flan. Ook benieuwd of-ie echt zo lekker is als op de foto? Duik dan de keuken in. Met een paar ingrediënten flan(s) je ‘m in elkaar.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 230 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 400 gram zoete gecondenseerde melk
  • 340 gram ongezoete gecondenseerde melk
  • 5 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanille-extract

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en breng in een waterkoker water aan de kook. Zorg voor twee taartvormen. Eentje met een doorsneden van ongeveer 21 centimeter en eentje die groter is, zodat de kleine vorm uiteindelijk in de grote past. Het is belangrijk dat de grote taartvorm uit een stuk bestaat, dus niet een bodem en een omhulsel. Een groot brownie bakblik is ook mogelijk, als de taartvorm er maar inpast.
  • Zet een klein pannetje op middelhoog vuur en smelt hierin de suiker tot het is opgelost. Houd het goed in de gaten zodat het niet aanbrandt. Roer niet in de suiker, beweeg de pan hooguit wat heen en weer om als het ware te roeren. Zet het vuur uit wanneer de suiker goudbruin is en schenk dit direct in de kleine taartvorm. Voordat de suiker hard wordt. Zet het apart.
  • Doe de roomkaas in een grote kom en klopt de roomkaas los tot er geen klonten meer zijn en het soepel is. Voeg daarna de zoete en ongezoete gecondenseerde melk toe, de eieren en het vanille-extract. Mix opnieuw tot alles met elkaar is vermengd. Zorg dat er geen klonten meer in het mengsel zitten!
  • Schenk het mengsel in de taartvorm bovenop de suikerkaramel. Plaats de kleine vorm in de grote en schenk het kokende water in de grote bakvorm zodat de kleine taartvorm in een waterbad zit.
  • Bak de cheesecake in 1 uur gaar in de voorverwarmde oven. Haal het daarna voorzichtig uit de oven en laat de cheesecake nog een uur in het hete water staan. Zet de taart daarna minstens twee uur, maar liever langer, in de koelkast. De cheesecake hoeft in de koelkast niet meer in het waterbad te zitten.
  • Snijd daarna de cheesecake voorzichtig los bij de randen. Plaats daarna een bord op de cheesecake en draai ‘m om. Snijd de taart daarna in stukken.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Kitchen Gidget | Beeld: Videostill YouTube Cuuking