Je hebt maar zeven ingrediënten nodig om dit cakeje te maken
Als je een beetje een zoetekauw bent, kan de situatie waarin je zin hebt in pannenkoeken en muffins best optreden. Allebei maken is wellicht iets enthousiast. Maar je moet wat, toch? Maak daarom deze pancake muffins eens. Het is net zo lekker en bovendien is het helemaal niet lastig om dit cakeje in elkaar te flansen.
Dit heb je nodig:
- 260 gram zelfrijzend bakmeel
- 90 gram kristal suiker
- anderhalve theelepel bakpoeder
- anderhalve theelepel baking soda
- 600 milliliter karnemelk
- 2 grote eieren
- 45 milliliter koolzaadolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffinbakblik in met boter of voorzie de cups in het muffinbakblik van cakevormpjes.
- Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en baking soda. Roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd. Voeg daarna de karnemelk, eieren en olie toe. Meng opnieuw tot er geen grote klonten meer zijn. Hele kleine klontjes zijn niet erg.
- Vul daarna alle cups in het muffinbakblik met het mengsel tot ze voor eenderde vol zijn. De pancake muffins zullen nog rijzen.
- Bak de muffins in 15 minuten gaar.
- Haal de muffins uit het blik en serveer met boter, siroop, vers fruit of slagroom.
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron en beeld: Kirbie Cravings