Ook broodjes smaken lekker met een beetje all’arrabiata saus
Hou jij van pittig én van pasta? Dan heb je bij de pizzeria misschien weleens een penne all’arrabbiata besteld. Een pasta met een spicy tomatensaus. Hoewel het er bij de Italiaan best indrukwekkend uitziet, is het dus helemaal niet zo lastig te maken.
Dit heb je nodig:
- 400 gram penne
- 400 gram gepelde tomaten
- 70 gram tomatenpuree
- 3 tenen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 gedroogde chilipepers
- 0,5 eetlepel Italiaanse kruiden
Zo maak je het:
- Kook de penne volgens de verpakking.
- Snijd de knoflook fijn en de chilipepers in plakjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en chili op laag vuur tot de knoflook begint te kleuren.
- Voeg de gepelde tomaten en Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Roer de tomatenpuree bij de koekenpan en laat dit een minuutje opstaan. Laat dit een kwartiertje op zacht vuur staan. Voeg daarna de penne toe.
Zin in een ander pastagerecht? Ga dan voor:
Simpele pasta met Boursin en spinazie
Pasta met gehakt en zongedroogde tomaatjes
Pastaschotel met bloemkool
Bron: Albert Heijn. Beeld: Pixabay