Christel

Sla de aardbeien maar alvast in

We proberen optimaal te genieten van het aardbeienseizoen. Zo eten we het rode vruchtje op de boterham, als tussendoortje en door de vla. Ook door heerlijke traktaties eten we de aardbei graag. Zo ook in deze heerlijke, goed vullende aardbeien-havermoutrepen.

Wat heb je nodig voor negen porties?

Voor de repen:

  • 100 gram bloem
  • 100 gram havermout
  • 100 gram lichtbruine suiker
  • halve theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 110 gram roomboter op kamertemperatuur + extra boter om in te vetten
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de vulling:

  • 300 gram aardbeien
  • 30 gram suiker
  • 1 theelepel maizena
  • rasp van 1 citroen

Variatietip: je kunt ook het sap van de citroen gebruiken om de repen nog frisser te maken. Is het toch te zuur geworden? Voeg dan gerust een eetlepel extra suiker toe.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een bakvorm (vierkant 20 centimeter) met bakpapier en vet de zijkanten in met wat boter.
  • Doe de bloem, havermout, bruine suiker, bakpoeder en zout in een kom en roer dit door.
  • Voeg vervolgens de boter en vanille-extract toe en meng dit tot een kruimelig geheel. Hou een derde van het beslag apart.
  • Druk de havermoutmix op de bodem van de bakvorm plat.
  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes.
  • Doe de aardbeien in een kom en voeg de suiker, citroen en maizena toe. Schud de kom en zorg ervoor dat ieder stukje aardbei is bedekt met wat suiker.
  • Verdeel de aardbeien gelijkmatig over de bodem van de bakvorm en kruimel daarna de rest van de havermout over de aardbeien.
  • Bak de repen in dertig tot veertig minuten of tot de aardbeien-havermoutrepen goudbruin zijn.
  • Laat havermout afkoelen en haal de enorme koek voorzichtig uit de bakvorm en snijd vervolgens zeven repen uit de koek.
  • De repen zijn zowel koud als warm lekker.
  • Geniet ervan!

Probeer ook:

Bron: Home Cooking Adventure | beeld: Home cooking adventures