Deze pasta met broccoli saus is ideaal voor een doordeweekse avond!
Lekker en makkelijk, daar houden wij van! Geen zin om heel veel moeite te doen voor het eten vanavond? Mooi, wij ook niet! Maar we hebben wel zin in iets lekkers… Geen probleem, deze heerlijke pasta met broccollisaus staat binnen een paar minuten op tafel.
Wist je dat wij in Nederland pas vanaf 1985 in aanraking zijn gekomen met verschillende soorten pasta?
Vroeger
Voor die tijd aten we hier alleen macaroni, en dan de welbekende elleboogjesvariant. Dit eten ze in Italië helemaal niet, daar zijn fussili, spaghetti, linguini en farfalle de meest populaire pasta-soorten. Pasta werd waarschijnlijk voor het eerste gebruikt in China, nu beter bekend onder de benaming “noedels.” Het oudst bekende Italiaanse pasta-recept verschijnt ongeveer rond het jaar 1000 in een stokoud kookboek. Die gaan we vandaag niet maken, maar onze variant is niet minder lekker! Kijk snel op de volgende pagina voor de ingrediënten en bereidingswijze.
Hoe maak je het?
- Begin met een pan opzetten voor de pasta en de broccoli.
- Dit kan je in 2 aparte pannen doen of in 1 grote pan.
- Kook de broccoli ongeveer 10 minuten en de pasta volgens de bereidingen op het pak.
- Bak de ui, de knoflook en de champignons in een scheutje olijfolie.
- Als de ui en de champignons wat zachter zijn geworden voeg je de kookroom toe en laat je dit zachtjes opwarmen, voeg daarna ook het handje geraspte kaas toe en roer het door.
- Laat dit ongeveer 3-5 minuten op een laag vuurtje staan.
- Ondertussen is de pasta en de broccoli klaar en giet je deze af.
- Stamp de broccoli fijn met een vork/pureestamper of een keukenmachine.
- Voeg de broccoli en de gehalveerde cherrytomaatjes toe aan het sausje.
- Eventueel kan je nu wat sambal/chilipoeder toevoegen om het iets pittiger te maken.
- Laat dit nog even doorwarmen en schep het sausje over de spaghetti!
Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Beeld: Pxhere