Deze rijstsalade is heerlijk en supermakkelijk!
Lekker en makkelijk, daar houden wij van! Geen zin om heel veel moeite te doen voor het eten vanavond? Mooi, wij ook niet! Maar we hebben wel zin in iets lekkers… Geen probleem, deze heerlijke lauwwarme rijstsalade met spekreepjes staat in no-time op tafel. En lekker dat ‘ie is! Dit moet je op je boodschappenlijstje schrijven:
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 400 g basmatirijst
- 1 duopakje magere spekreepjes (250 g)
- 1 rode paprika
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- 300 gram doperwten
- 1 blikje ratatouille niçoise (375 g)
Zo maak je het:
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en bak de spekreepjes knapperig in de koekenpan.
- Schep de reepjes uit de pan en laat ze op een keukenpapiertje uitlekken.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes.
- Mix de olijfolie en azijn met wat zout en peper tot een gladde dressing.
- Verdeel de doperwten over vier borden en besprenkel deze met de dressing.
- Meng de ratatouille met de helft van de paprika en de spekreepjes en meng deze door de rijst.
- Breng dit op smaak met peper.
- Verdeel de rijst salade hier weer over.
- Verdeel de rest van de paprika over de rijst salade en bestrooi met spekjes.
Eet smakelijk!
Bron: Allerhande | Beeld: Pexels