Desy

Zo maak je het:

Zet een pan met 1 liter water en het rundvlees op het vuur en breng aan de kook. Voeg laurier, een handje peterselie, 1 wortel en de ui toe. Zet het vuur zachter en laat 3 uur intrekken. Giet af, je houdt nu een halve liter bouillon over. Haal het vlees eruit. Smelt de boter in een pan en doe hier de bloem bij. Laat dit eventjes garen totdat de roux wittig wordt.

Voeg de koude bouillon toe totdat je een glad mengsel krijgt. Schep vervolgens het vlees en de peterselie erdoorheen en laat 5 minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout en een beetje nootmuskaat. Schep de ragout op een bord en laat vier uren afkoelen. Klop de eieren los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander bord. Maak van de ragout een balletje en en haal dit door het paneermeel. Rol er een balletje van, haal door het eimengsel en vervolgens weer door het paneermeel. Laat 2 uren opstijven in de koelkast. Zet de frituurpan aan op 180 graden en frituur de bitterballen hier in 5 minuten in gaar en bruin.


Pagina 2/2

Beeld: Pixabay