Sabine

Zo maak je de chocoladeburger:

  • Verwarm een oven voor op 190 graden.
  • Mix in een kom de suiker, bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout. Voeg hierna de olie, melk, vanille-extract en ei toe. Blijf dit roeren tot een egaal mengsel ontstaat.
  • Vet een vierkant bakblik in en schenk hierin het beslag. Zet het daarna dertig minuten in de oven.
  • Laat het daarna koelen en gebruik een koekjesvormpje om rondjes uit de chocoladecake te snijden. Dit worden je burgers.

Zo maak je het vanillebroodje:

  • Verwarm de oven wederom voor op 190 graden. Haal een muffinblik tevoorschijn en zet in de gaten van het blik papieren cakevormpjes.
  • Mix in een kom de bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout.
  • Meng in een aparte kom de boter tot de boter egaal is. Voeg daarna de suiker toe aan de kom en roer het opnieuw. Hierna kun je ook het vanille-extract toevoegen. Meng daarna de eieren één voor één in het beslag.
  • Voeg daarna de droge ingrediënten uit de andere kom aan het beslag toe. Meng daarna langzaam de melk toe. Blijf roeren tot het goed is opgenomen in het beslag.
  • Schenk daarna het beslag in de cakevormpjes. Vul de cakevormpjes voor ongeveer tweederde met het beslag en bak ze 18 minuten.
  • Laat daarna de cakejes koelen en snijd ze door horizontaal door tweeën.

Zo maak je de burger toppings:

  • Doe de geraspte kokos in een kom en voeg een druppel groene kleurstof toe. Roer dit tot de groene kleur is opgenomen door de kokos. Voeg eventueel nog een druppel toe indien de kokos nog niet mooi diepgroen is.
  • Meng de boter, roomkaas en poedersuiker met elkaar en roer tot het een egaal mengsel is. Voeg daarna de melk en het vanille-extract toe. Verdeel het beslag over twee kommetjes en voeg aan het ene kommetje wat gele kleurstof toe en voeg aan het andere kommetje wat rode kleurstof toe.

Zo zet je de burgers in elkaar:

  • Pak de onderkant van het vanillecakeje erbij en leg hier het chocoladerondje op. Gebruik een mes om de gele kleurstof op de bovenkant van het chocoladerondje te smeren. Doe dit met alle chocoladerondjes.
  • Doe de rode roomkaas in een spuitzak en spuit dit op de bovenkant van de gele roomkaas. Sprenkel hierna de groene kokos over de rode roomkaas. Als laatste zet je bovenkant van het vanillecakeje op de groene kokos. De burger is klaar!
  • Bekijk onderstaande video om te zien hoe je het precies maakt!

Vond je dit recept leuk? Bekijk dan ook eens:

Bron: TipHero, Obsey Food. Beeld: Videostill Obsev Food


Pagina 2/2