Robby

Heerlijk op brood: vleessalade!

Wie kreeg het vroeger ook altijd op brood; vleessalade! Wij waren altijd blij als er soepvlees over was, want dan wisten we dat we de volgende dag vleessalade op onze boterham zouden krijgen. Je kan vleessalade natuurlijk gewoon bij de slager of in de supermarkt kopen, maar het is zóveel lekkerder om het zelf te maken.

Met dit makkelijke recept maak je de lekkerste vleessalade, veel lekkerder dan de variant die je kant- en klaar koopt. Met een paar ingrediënten en een beetje moeite haal je de smaken van vroeger weer terug!

Dit heb je je nodig voor een bakje salade: 

  • 250 gram boterhamworst/gekookte worst/gekookte achterham
  • 200 gram zoetzure augurken
  • 2 eetlepels augurkennat
  • 3 volle eetlepels mayonaise
  • 3 volle eetlepels magere kwark of yoghurt
  • 2 theelepels pittige mosterd
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel gehakte peterselie

Zo maak je het:

  • Snijd de vleeswaren in smalle reepjes, de augurken in stukjes en snipper het sjalotje.
  • Roer de mayonaise, kwark/yoghurt, yoghurt en augurkennat door elkaar.
  • Vermeng dit met de reepjes vlees, augurken, sjalot en peterselie.
  • Alles goed doorroeren, op smaak brengen met peper en zout en smullen maar!

Probeer ook:

Bron: Smulweb | Beeld: videostill BW Motions