Sabine

Je kunt het in de winkel kopen, maar je kunt rode pesto ook zelf maken

Wie een royale plak mozzarella op brood wil eten, smeert hier vaak wat groene pesto bij en ook voor pasta- en lasagnegerechten is groene pesto vaak de standaard. Maar rode pesto is eigenlijk net zo lekker, als het niet lekkerder is. En net als groene pesto is rode pesto ook makkelijk te maken! Wij vertellen je hoe je dat doet.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram zongedroogde tomaatjes
  • 200 gram geroosterde rode paprika
  • 20 gram basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gram pijnboompitten
  • 50 milliliter olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

  • Snijd de tomaten en geroosterde paprika in stukken en doe dit in een keukenmachine.
  • Rooster de pijnboompitten lichtjes in een koekenpan en doe deze samen met alle andere ingrediënten in de keukenmachine.
  • Zet de keukenmachine aan en wacht tot het een smeuïg mengsel is. Is de rode pesto nog wat dik? Voeg dan wat water toe om het dunner te maken.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Great Italian Chefs | Beeld: Videostill YouTube