Robby
35 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 kroketten (niet ontdooid)
  • 2 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei

Heerlijk, zelfgemaakte kroketbroodjes!

We vinden het dan wel leuk om zelf iets lekkers te maken, maar we willen er geen uren voor in de keuken hoeven te staan. En dat hoeft ook niet met deze zelfgemaakte kroketbroodjes, want je bent er in minder dan 10 minuten mee klaar! Alleen nog even de oven in schuiven en snoepen maar.

Het is bijna weekend en wij hebben dan altijd wel zin om onszelf te trakteren met iets écht lekkers. Soms mag je even zondigen!

Oorsprong kroket

Wist je dat de kroket oorspronkelijk uit Frankrijk komt? Daar noemen ze het een ‘croquette!’ De kok van de beroemde Franse Zonnekoning: Lodewijk XIV, gebruikte een receptenboek waarin de kroket al vermeld werd. De eerste kroket had de afmeting van een ei, er is een hoop veranderd dus! Inmiddels is ‘ie een stuk groter én de meest gegeten snack van Nederland.

Zo maak je ze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg twee plakjes bladerdeeg op een snijplank en rol ze met de deegroller een beetje uit zodat ze iets groter worden.
  • Klop een ei los in een bakje.
  • Leg de kroketten op het bladerdeeg, in het midden en vouw het deeg om de kroket.
  • Smeer het randje in met een beetje ei, dan blijft het beter plakken. Als de kroket in het bladerdeeg is gerold duw je met een vork op de randjes zodat het goed blijft zitten.
  • Smeer de kroketbroodjes in met een beetje ei zodat ze mooi bruin worden.
  • De kroketbroodjes kunnen nu voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.
  • Eet smakelijk!

Beeld: videostill