Dit zelfgemaakte kaasbrood met bieslook is het allerlekkerste tussendoortje!

Robby
50 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram gesmolten boter
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • Verse of gedroogde bieslook (fijngesneden)

Dit zelfgemaakte kaasbrood is supermakkelijk en zó lekker!

Brood, het is al zo oud als de weg naar Rome. En waarschijnlijk nog wel een stuk ouder! Wij kunnen ons een leven zonder dit basisproduct niet voorstellen. Er zijn zo ongelofelijk veel verschillende soorten brood, teveel om op te noemen!

Kaasbrood

Daarnaast kan je het bij elke maaltijd wel eten. De geschiedenis van brood gaat terug tot ongeveer 30.000 jaar geleden. Brood zou zijn ontstaan toen voor het eerst graankorrels werden gekneusd met een steen en gemengd met water, zodat er een soort pap kon worden bereid. Toen de kwaliteit van het graan het toeliet kon pas op grotere schaal brood in Europa worden gebakken. In de 12e eeuw werd brood de basis van het volksvoedsel. Naast het luxe brood, het wittebrood of herenbrood van wit tarwebloem, waren er broodsoorten waarin ook rogge verwerkt was. Arme mensen aten doorgaans brood of koek dat helemaal geen tarwe bevatte, maar rogge, haver, gierst of boekweit. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet meer, al is een roggebroodje op zijn tijd nog best lekker. Wij gaan kaasbrood maken, je gelooft niet hoe makkelijk het is!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Schep het bakmeel met het paprikapoeder en de kaas in een grote kom, bewaar wel een beetje kaas voor over de bovenkant van het brood.
  • Roer dit alles goed door elkaar en voeg dan de melk, het ei, de bieslook en de gesmolten boter toe.
  • Dan is het nu de bedoeling om er een beetje één geheel van te maken.
  • Het makkelijkst bereik je dit door met je handen te gaan kneden.
  • Om te voorkomen dat je handen helemaal onder het deeg komen te zitten, strooi je een beetje bloem over je handen.
  • Blijf vervolgens kneden tot alles goed is gemengd en aan elkaar blijft plakken, maar het hoeft geen harde stevige bal te worden.
  • Leg een stuk bakpapier op de bodem van een ovenschaal en schep het brooddeeg in de ovenschaal.
  • Wij hebben een vrij kleine ovenschaal gebruikt van ongeveer 15×15.
  • Druk het deeg aan met de spatel en strooi het restje geraspte kaas over het kaasbrood.
  • Zet daarna het kaasbrood voor ongeveer 30-40 minuten in de oven totdat deze mooi gaar is.

Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Cheese Bread door Michael Saechang onder de licentie CC BY-SA 2.0