Gnocchi: het recept voor mensen die niet kunnen kiezen tussen aardappelen en pasta
Gnocchi is superlekker en leuk om te maken. Zeker wanneer je nog gekookte aardappelen overhebt van de vorige dag is gnocchi een recept dat je eens moet proberen. Het bevat maar een paar ingrediënten, maar het resultaat is subliem.
Dit heb je nodig:
- 3 grote gekookte aardappelen
- flinke eetlepel ricotta
- zout
- peper
- (ongeveer) 60 gram bloem
- 1 ei
- tijm naar smaak
- 100 gram doperwten
- 30 gram boter
- rasp van 1 citroen
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
Zo maak je het:
- Doe de drie grote aardappelen in een ruime kom en prak ze met een vork tot ze compleet geplet zijn.
- Doe hier een grote eetlepel ricotta bij met zout en peper.
- Haal de bloem door een zeef, doe het in de kom en roer het goed.
- Klop ene ei in een apart bakje en schenk dit daarna bij de aardappelen. Roer dit goed.
- Doe daarna wat bloem in je handen en kneed het aardappeldeeg goed zodat het een soepel deeg wordt. Wordt het deeg iets te nattig? Doe er dan nog een beetje bloem bij.
- Maak een grote bol van het deeg en snijd dit daarna door de helft. Maak van beide helften een grote sliert door het te rollen. De sliert moet ongeveer twee centimeter dik zijn.
- Doe daarna wat bloem op een scherm mes en snijd bijtklare stukken uit de slierten.
- Dip daarna je vinger in wat bloem en duw in elk stukje gnocchi zodat elk stukje een soort holletje heeft.
- Breng een pan met water aan de kook en doe hier olijfolie in.
- Doe de gnocchi in de pan met water zodra deze kookt en laat de gnocchi gaar worden. De gnocchi is gaar wanneer deze omhoog komt drijven.
- Zet een koekenpan op het vuur en doe hier een scheutje olijfolie in.
- Doe de gnocchi in de koekenpan zodra ze klaar zijn en doe wat peper over de gnocchi.
- Laat de gnocchi hier even in sudderen en draai het om zodra de onderkant wat bruin begint te worden. Wacht to de andere kant van de gnocchi ook bruin is.
- Doe daarna de erwten in de koekenpan en kook deze even mee. Ook de boter kan dan in de pan.
- Voeg vervolgens nog de rasp van de citroen toe. Laat dit nog een klein minuutje staan en verdeel het daarna over twee borden.
- Als laatst voeg je nog wat Parmezaanse kaas naar wens toe over de borden en je kunt het gerecht serveren.
Bron: Gordon Ramsay. Beeld: Videostill YouTube Gordon Ramsay.