Deze babi pangang is net zo lekker als van de Chinees
Als we Chinees bestellen, is babi pangang standaard één van de gerechten die we erbij nemen. Het malse varkensvlees in de zoetzure saus, heerlijk! Wist je dat je het heel gemakkelijk zelf kunt maken? Laat het vlees een nacht marineren voor een optimale smaakbeleving.
Zo maak je gewoon zelf babi pangang.
Zo bereid je het:
- Maak een marinade van 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels ketjap, een theelepel geraspte gember, een teentje knoflook en wat zout en peper.
- Snijd de varkenshaas in reepjes en marineer het vlees in de marinade. Dek het af en zet het minstens een uur in de koelkast, maar het liefst een hele nacht.
- Als je klaar bent om te koken zet je een grillpan op het vuur. Laat deze goed heet worden en bak de varkenshaasreepjes hierin gaar. Waarschijnlijk past het niet allemaal tegelijk in de pan, dus werk in delen.
- Snipper ondertussen de ui en snijd de overige 2 teentjes knoflook fijn of gebruik een knoflook pers.
- Zet een koekenpan op het vuur en doe er wat olie in. Bak de ui glazig en voeg ook de knoflook toe.
- Snijd ondertussen de paprika en voeg dit toe aan de ui.
- Als de paprika iets zachter is geworden voeg je de tomatenpuree toe en bak je dit mee, zo wordt de puree minder zuur.
- Voeg als laatst een theelepel gember, de bouillon, een eetlepel ketjap, de sambal, azijn en bruine suiker toe en roer dit tot een gladde saus.
- Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen.
- Voeg het maizenapapje al roerende toe. Laat de saus indikken.
- Voeg eventueel nog wat peper en zout toe
- Doe het vlees in de saus en serveer de babi pangang met bami of rijst.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: Chinese kip met cashewnoten
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Uit Pauline’s Keuken | Beeld: Pxhere